IndexInt IndexInt IndexInt IndexInt Home

Finivlam
Bedrijventerrein

`s Gravendijck
Keyserswey 49 b
2201 CW Noordwijk

 

Tel:    071-3624403

Mob: 06-45770505

E-mail:
info@finivlam.nl
 

 

 

Kaart

 

Producten om zelf textiel brandveilig te maken Finivlam Christmas Special De Werking Milieu Advies op maat Fotogalerij Referenties Vlaggen,etc. Home Brandpreventie Testen Het aanbrengen Garantie en Certificaat Offerte Grote projecten/Kleine projecten Tot wel Stoffen op rol Over ons

Testen met Finivlam

 

In Laboratorium:

 

Het produkt is in verschillende laboratoria uitgebreid getest volgens de ISO 6941 norm, BS 5438 norm, NEN 1722 norm en de DIN 5436 norm.

 

FINIVLAM ® is er als enige bedrijf in geslaagd om bij het testen van de brandvoortplanting van gordijnstof bij TNO centrum voor brandveiligheid de hoogste klasse te behalen. De brandvoortplantingstest (NEN 6065) is de zwaarste test in de categorie brandveiligheid en wordt voornamelijk toegepast op allerlei "harde" bouwmaterialen zoals hout, kunststof panelen enz.

 

Bij het testen van gordijnstof, bestaand of nieuw, zijn de testresultaten nog nooit boven klasse II uitgekomen. Het nu behaalde resultaat van FINIVLAM ® valt in klasse I en moet worden gezien als een doorbraak op het gebied van brandpreventie.

 

De TNO-Test zelf is als volgt te beschrijven. De test bestaat uit zes identieke proeven waarbij de behandelde stof gespannen wordt op een ± 1 meter lang testpaneel, dit paneel en de stof wordt van lengte-strepen voorzien op 17,5 cm afstand van elkaar. Na afloop van de tien minuten durende test wordt gemeten hoeveel gordijnstof verbrand is. ( Hoever de brand zich heeft kunnen voortplanten).

 

Het testpaneel met de daarop bevestigde gordijnstof wordt nu in de al drie uur op temperatuur gestookte testopstelling geplaatst. De hitte in de testopstelling is gigantisch. Binnen enkele seconden parelen spontaan de transpirantiedruppels naar beneden. De testcondities bootsen een ,,gemiddelde’’ startende brandsituatie na, waarbij aan één zijde een roodgloeiende stralingswand is gecreëerd (te vergelijken met de gasgrill van de kippenboer) De temperatuur van deze stralingswand bedraagt maar liefst 1100o C.

 

In een hoek van 90 o wordt het testpaneel in de lengte tegen de stralingswand aangeplaatst, waarbij de stof de stralingswand net niet raakt.

 

Bij dit bijna raakpunt bevindt zich ook een ontstekingsvlam van 10 cm hoogte met een temperatuur van 450 graden Celsius. Deze vlam raakt de stof. Om in de hoogste klasse te vallen dient de stof gedurende de tien minuten durende test niet verder te branden dan 17,5 cm. Ook mag er geen flash-over plaats vinden. De definitieve klassering vindt plaats nadat er zes identieke brandvoortplantingstesten hebben plaatsgevonden, waarbij de resultaten alle zes in dezelfde categorie moeten vallen. FINIVLAM ® is bijzonder blij met het behaalde resultaat; het testrapport bewijst dat FINIVLAM ® ruimschoots voldoet aan de hoogst mogelijke brandpreventie-eisen. U, als brandweer, eist dat bekledingsmaterialen minimaal moeten voldoen aan de NEN norm 6065 klasse II ten aanzien van de overige aankleding en versiering. FINIVLAM ® haalt klasse I……

 

Natuurlijk ontvangt de opdrachtgever een certificaat voor de Verzekering en Brandweer.

Kijk ook even naar de TNO-testrapporten:

Finivlam

Finivlam Christmas Special